Sep 26, 2007

Våra kära iranska landsmän, vi närmar oss den första dagen av Mehr månaden. Det är dagen då våra skolor och universitet, börjar sina sitt akademiska läsår. Det är dagen då alla de som längtar efter kunskap och lärdom, går tillbaka till sina akademiska borgar, för att fortsätta sin kamp mot våld och förnekelse.

Iran universitet har alltid varit en skådeplats för frihetskampen, fritt tänkande och medvetande. Många studenter häktades, fängslades och förlorade sina liv i samband med den så kallade Kulturella Revolutionen 1980.

Studenter, utbildade tillsammans med folkliga rörelser, så som kvinnliga och arbetarförbund, har alltid varit ledande i kampen för frihet och mänskliga rättigheter.

Studenter, akademiker, kvinnor och arbetare på den senaste tiden har ökat sina protester EMOT försämrade sociala förhållanden och ökade kostnader. Som ett svar på det, vi kan alla bevittna den islamiska regimens grymma attacker mot dessa grupper, genom att arrestera och sparka deras medlemmar ifrån arbetet.

Denna våg av statlig terror sprider sig i hög fart, samtidigt som brutaliteten ökar.

Offentliga grupphängningar och avrättningar förkommer regelbundet - med huvudsyfte att sprida rädsla och osäkerhet - men som i själva verket visar tydliga tecken av en militärisk och fascistisk styrelseskick.

I detta kritiska läge av våldupptrappning och för att främja den nationella solidariteten bland iranier, till stödet för folkrörelser och “Mehr solidariteten” i Iran, det är vårt ansvar att den 29, och 30 september delta i möten och demonstrationer i hela Europa och Nordamerika i städer som London, Stockholm och Atlanta, för att nämna några få av dem.

Våra kära landsmän, BARA genom nationell solidaritet - kan vi hjälpa folkliga rörelser inne i Iran. Vi måste stå enade för att kunna bilda en gemensam försvarslinje, för att kunna agera som rinnande vatten. På så sätt var och en av oss kan försäkra en egen plats i framtiden i vårt älskade hemland Iran. Vi måste tala med en röst och känna med ett hjärta.

Den nationella iranska solidariteten (Solidaritet för Iran)

Plats: Mynttorget Stockholm

Tid: lördag den 29 september Kl. 11-1400

No comments: